Allogreft Nedir?

Allogreft Nedir?

Kemik allogreftleri, dental, ortopedi ve spinal cerrahi alanlarında küçük defektlerden tümör rezeksiyonu sonrasında oluşan büyük kemik dokusu kaybına kadar her türlü ameliyatta yaygın olarak kullanılmaktadır. Uzun yıllardır allogreft ürünler birçok cerrahide kullanılmaktadır ve daha az sınırlı kaynak olması, kemik dokusunun yapısal rejenerasyonuna izin vermesi ve hızlı şekilde yeni kemik oluşumunu desteklemesi gibi avantajları ile halen oldukça iyi bir alternatiftir.

Son yıllarda kullanılan allogreft ürünlerin piyasadaki sayıları sürekli artmakta, Avrupa’da ise allogreftler halen en büyük kemik ikamesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kemik allogreftleri yalnızca mineralize kaynak değil aynı zamanda yapısal proteinlerin ve diğer biyolojik makromoleküllerin de eşsiz kaynaklarıdır.

Kemik allogreftlerinin ilk ve en önemli kullanım amacı, konak ile greft arayüzünde ve kemik greftinin gözenekli yapısı içinde yeni kemik oluşumu için konakçı yataktan bir iyileşme yanıtı başlatmaktır. Bu noktada kullanılan allogreftlerden istenen diğer özellikler mekanik mukavemetini koruması (mekanik stabilite) ve damarlanmaya yüksek oranda izin vermesidir. Allogreft ürünlerden istenen bu eşsiz özellikler allogreftlerin üretim proseslerinin oldukça hassas ve uzmanlık gerektirmesini beraberinde doğurmaktadır. Ayrıca üretim sürecinde dokuların yapısal proteinlerinin çok yüksek oranda korunması ve mekanik özelliklerinin minimum ölçüde azalması zorunludur.

Allogreft Ürünler Güvenli mi?

Allogreft ürünlerin kullanımında en çok karşılaşılan kaygı, hastalığın taşınması ve güvenliktir. Virüs gibi ajanların hastaya taşınması riskini ortadan kaldırmak için donörler spesifik tanı testleri ile detaylı olarak değerlendirilmelidir. Avrasya Doku Bankası (Dora Biyoteknoloji A.Ş.), allogreft ürünlerinin üretimi için yalnızca Avrupa Birliği ülkelerinde lisanslı olarak faaliyet gösteren doku bankalarından donör kabul etmekte, ayrıca tüm potansiyel donörler için çok sayıda hastalık tanısı analizlerini eksiksiz gerçekleştirmektedir. Yapılan bu detaylı ve hassas analizler sonrası hiçbir risk teşkil etmeyen donörlerin dokuları tesisimize kabul edilmektedir.

Avrasya Doku Bankası olarak dental ve ortopedi cerrahi uygulamalarında kullanılmak üzere birçok insan-kaynaklı greft (allogreft) üretimi gerçekleştirmekteyiz. Dental ürün gruplarımızda farklı partikül boyutlarına ve hacime sahip “Kortikal, Kansellöz veya Kortikal-Kansellöz Çipsler” bulunmaktadır. Bu ürünler hekimlerin tercih ettiği partikül boyutlarında ve hacimlerde üretilebilmektedir. Ayrıca dental alanda kullanılmak üzere geliştirilmiş, ‘’Demineralize Kemik Matriksi’’ allogreft ürünlerimizde yine granül formunda birçok hacimde ürünler mevcut olmakla birlikte Küp, Strip ve Macun (Putty) formlarında ürünlerimiz de bulunmaktadır.

Avrasya Doku Bankasının tüm ürünleri Sağlık Bakanlığı tarafından verilen izinler kapsamında üretilmektedir. Ayrıca tüm ürünler UBB sistemine kayıtlıdır.

Avrasya Doku Bankası allogreft ürünleri, yüksek biyouyumluluk özelliklerine sahip olduklarından ve hastaların kemiklerinde re-modelling (yeniden modellenme) imkânı sağladıklarından birçok dental cerrahi alanında yaygın kullanım görmektedir. Avrasya Doku Bankası dental allogreft ürünleri %100 insan kaynaklı olduğundan hasta dokusuna oldukça yüksek oranda benzerlik göstermekte, aynı zamanda doğal kemikteki gözenekli yapı ve yapısal mukavemet birebir olarak sağlanmaktadır. Ayrıca Avrasya Doku Bankası ürünleri steril olarak sunulmaktadır ve herhangi bir immün baskılayıcı tedaviye kesinlikle ihtiyaç duyulmamaktadır.

Tüm dental ürünlerimizin üretiminde PASCO2 olarak adlandırılan Süperkritik Karbondioksit sistemi kullanılmaktadır ve bu sayede geleneksel doku işleme yöntemlerinden olan ve halen birçok doku bankasında kullanılan kimyasallar ile yıkama işlemlerinden kaçınılmaktadır. Bu kimyasal ajanlara maruz kalmayan insan dokularının mekanik mukavemet özelliklerinde herhangi bir azalma olmaması ciddi bir avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda bu teknoloji sayesinde insan dokusunun yapısında bulunan ve final ürünün içeriğinde istenmeyen tüm bileşenler %100 oranında uzaklaştırılabilmektedir.

Avrasya Doku Bankası olarak Süperkritik Karbondioksit sisteminin yardımı ile son derece güvenilir ve hastaların yaşam kalitesini arttıran ürünler üretmekteyiz.

Profesyonel ekibimiz ile yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kvkk